Κανόνες συμμετοχής και χρονικά όρια

Διάρκεια εγγραφών / Όριο συμμετοχών

Οι εγγραφές για τους αγώνες ανοίγουν την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι 16 Οκτωβρίου, εκτός αν εξαντληθούν οι θέσεις νωρίτερα.

Στον αγώνα Epic - 25km υπάρχει όριο συμμετοχών στις 300 θέσεις.
Στον αγώνα "Ανάβαση Τρελού 12km" υπάρχει όριο συμμετοχών στις 200 θέσεις.

Οι συμμετέχοντες θα χρονομετρηθούν με chip από την εταιρία Chronolog. Θα υπάρχει άμεση ζωντανή αναμετάδοση μέσω Internet όλων των περασμάτων των δρομέων.

Διανομή αριθμών και chips θα γίνει αποκλειστικά και μόνο από τα μηχανήματα Chronokiosk. ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ διανομής τις ώρες πριν την εκκίνηση των αγώνων.

Η διοργάνωση μπορεί να αποφασίσει τροποποίηση της διαδρομής αν κριθεί απαραίτητο λόγω καιρικών συνθηκών. Υπάρχει σχέδιο για εναλλακτική διαδρομή αν αυτό χρειαστεί.

Ο αγώνας μπορεί να αλλάξει κατά κάποιες ώρες την εκκίνηση του σε περίπτωση πολύ ακραίων καιρικών φαινομένων.

Χρονικά όρια αποκλεισμού

Υπάρχουν χρονικά όρια αποκλεισμού για όσους συμμετάσχουν στον αγώνα Epic των 25 χιλιομέτρων. Τα όρια είναι δύο και αφορούν τα σημεία CP4 και CP6. Τα όρια έχουν ως εξής:

 • CP4 που βρίσκεται στο 13,5 χιλιόμετρο του αγώνα Epic, έχει όριο αποκλεισμού τις 2 ώρες και 15 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα 
 • CP6 που βρίσκεται στο 17,5 χιλιόμετρο του αγώνα Epic, έχει όριο αποκλεισμού τις 3 ώρες και 15 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα.

Όποιοι δρομείς φτάνουν σε αυτά τα σημεία αποκλεισμού μετά το χρονικό όριο, θα σταματάνε εκεί παραδίδοντας τον αριθμό τους και το chip χρονομέτρησης. Η διοργάνωση θα φροντίζει για την μεταφορά τους στον τερματισμό με αυτοκίνητο.

Ο αγώνας "Ανάβαση Τρελού" δεν έχει χρονικό όριο αποκλεισμού.

Εκκινήσεις

Οι εκκινήσεις στους αγώνες θα γίνουν:

 • στις 08:30πμ για το Epic
 • στις 08:40πμ για την "Ανάβαση Τρελού"

Υδροδοσία - τροφοδοσία

 • Κατά την άφιξη στον σταθμό οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό υγρό που θα παρέχει η διοργάνωση, πριν αποκτήσουν πρόσβαση στις παροχές του σταθμού.
 • Κάθε δρομέας είναι υποχρεωμένος να έχει μαζί του ατομικό μπουκάλι ή κύπελο για να γεμίσει και να πιει από τα 6 διαφορετικά δοχεία με νερό που θα υπάρχουν διαθέσιμα. Δεν θα υπάρχουν ποτήρια μίας χρήσης!
 • Θα υπάρχουν 3 διαφορετικά τραπέζια, ανά 2 μέτρα, στον σταθμό με μπανάνες και vegan σοκολατάκια για κάθε δρομέα. Δικαιούται μία μπανάνα και vegan σοκολάτα κάθε δρομέας. Κάθε τραπέζι μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 3 δρομείς ταυτόχρονα (συνολική δυναμικότητα 9 δρομέων ταυτόχρονα)
 • Οι εθελοντές του σταθμού δεν εξυπηρετούν τους δρομείς ούτε έρχονται σε επαφή μαζί τους. Φροντίζουν μόνο την διαθεσιμότητα εφοδίων στα τραπέζια

Υγεία συμμετεχόντων - ερωτηματολόγιο

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη της καλής του υγείας και φυσικής κατάστασης. Μέρος αυτής της ευθύνης αποτελεί η συμπλήρωση ενός απλού ερωτηματολογίου πριν την ημέρα του κάθε αγώνα.

Ποινές:
 • Αλλαγή διαδρομής συνεπάγεται αποκλεισμό. Αν κάποιος δρομέας χάσει το ίχνος της διαδρομής του αγώνα σε κάποιο σημείο πρέπει να επιστρέψει στο τελευταίο σημείο που ήταν εντός διαδρομής και να συνεχίσει από εκεί. Οποιαδήποτε άλλη "παραλλαγή" έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό.
 • Συντόμευση της διαδρομής με οποιοδήποτε μέσο έχει επίσης ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του δρομέα. Δεν επιτρέπεται "κόψιμο" σε στροφές των μονοπατιών.
 • Αθλητής που θα εντοπιστεί να ρυπαίνει το περιβάλλον θα αποκλείεται από τον αγώνα
 • Αθλητής που θα μιλήσει άσχημα, θα έχει ανάρμοστη συμπεριφορά ή δεν θα υπακούσει σε υπόδειξη επιτηρητή του αγώνα θα αποκλείεται
 • Αθλητής που θα συμεριφερθεί άσχημα σε συναθλητή του θα τιμωρηθεί με χρονική ποινή που θα αποφασίζει η διοργάνωση.
 • Αν τρέξει σε αγώνα δρομέας που δεν έχει δηλωθεί και έχει πάρει τον αριθμό από άλλον δρομέα, αποκλείεται από τον αγώνα και κάθε επόμενη διοργάνωση. Απαγορεύεται η παραχώριση αριθμου σε άλλον δρομεά που δεν είχε δηλωθεί.

Ο αθλητής πρέπει να:

 1. Συμβουλευτεί δελτίο καιρού μία ημέρα πριν τον αγώνα για να προετοιμάσει κατάλληλα τον ρουχισμό του και τα παπούτσια που θα επιλέξει για τρέξιμο
 2. Να μελετάει τους χάρτες της διαδρομής και ειδικά το υψομετρικό προφίλ έτσι ώστε να γνωρίζει τα σημεία με μονοπάτι και έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες
 3. Να φτάνει στο σημείο παραλαβής του αριθμού του έγκαιρα, τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση
 4. Να φροντίζει να ελέγχει τα σημεία υδροδοσίας και να υπολογίζει αν του αρκούν αυτά ή χρειάζεται να έχει και δικά του υγρά ή και τρόφιμα
 5. Κατά την διάρκεια του αγώνα να έχει την προσοχή του στην σήμανση. Το βουνό και τα μονοπάτια έχουν πολλούς "αντιπερισπασμούς" σε σχέση με το τρέξιμο σε ένα στάδιο ή στην άσφαλτο.
 6. Αν χάσει κάποιο σημείο της διαδρομής, δεν συνεχίζει όπως νομίζει για να ξανασυναντήσει αργότερα τον σωστό δρόμο. Πάντα γυρίζει πίσω όπως ήρθε, μέχρι να βρει το σημείο που ήταν εντός της σωστής διαδρομής. Οι παγίδες μπορεί αν είναι πολλές όταν παραστρατήσεις στο βουνό!

Σεβασμός στη φύση

 1. Δεν πετάμε περιτυλήγματα και συσκευασίες τροφίμων, gels, υγρών, στο δάσος εκτός των προκαθορισμένων σημείων των σταθμών ελέγχου. Το δάσος πρέπει να μείνει όπως το βρήκαμε
 2. Δεν κόβουμε δρόμο σε στροφές και μονοπάτια, φεύγοντας εκτός της διαδρομής, ούτε και για λίγα μέτρα. Αν το κάνουμε, πατάμε σε χορτάρια και φυτά και καταστρέφουμε τη βλάστηση. Συνήθως στους αγώνες είμαστε 100άδες. Αν το κάνουν όλοι τότε το μονοπάτι θα γίνει αγνώριστο.
 3. Δεν κόβουμε κλαδιά και λουλούδια... δεν θα μείνει τίποτε πίσω μας αν το κάνουν όλοι αυτό!
 4. Δεν παρκάρουμε αυτοκίνητα εκτός των οριοθετημένων χώρων. Οι ρόδες του αυτοκινήτου κάνουν ζημιά. Το ίδιο ισχύει για μοτοσυκλέτες.

Σεβασμός στου συναθλητές μας

 1. Δεν σπρώχνουμε τους συναθλητές μας όταν βρισκόμαστε σε στενό σημείο. Απλά ζητάμε να μας κάνουν χώρο με ευγενικό τρόπο
 2. Όταν κάποιος περπατάει και επιβραδύνει τους αθλητές που τον ακολουθούν, οφείλει να κάνει στην άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι.
 3. Όταν χρησιμοποιούμε μπατόν προσέχουμε να μην έχουν μυτερή άκρη, και όταν κινούμαστε να μην σηκώνονται πίσω μας απειλητικά για τους αθλητές που ακολουθούν.
 4. Βοηθάμε αν δούμε κάποιον να έχει τραυματιστεί ή αν πάει να πάρει λάθος δρόμο
 5. Αναφέρουμε στον αμέσως επόμενο επιτηρητή ή σταθμό που θα συναντήσουμε, αν υπάρχει συμβάν τραυματισμού.
 6. Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε πρώτα και αυτοπροσώπως τον διοργανωτή. Διαφορετικά κάποιοι θα μας ψάχνουν και θα αγωνιούν χωρίς λόγο.
 7. Δεν ενοχλούμε τους χρονομέτρες ζητώντας αποτελέσματα ενώ ο αγώνας είναι σε εξέλιξη.
 8. Δεν μετακινούμε αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του αγώνα και επί της διαδρομής του αγώνα. Υπάρχουν αθλητές που τρέχουν ακόμα και τους στερούμε τον χώρο.
 9. Δεν καπνίζουμε τόσο κατά την αναμονή της εκκίνισης όσο και μετά τον τερματισμό μας. Υπάρχει κίνδυνο φωτιάς πάντα! Πρέπει να σεβόμαστε και τους συναθλητές μας.